Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/asbcert.com.tr/httpdocs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/asbcert.com.tr/httpdocs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/asbcert.com.tr/httpdocs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3706

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/asbcert.com.tr/httpdocs/wp-content/themes/porto/inc/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 376

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/asbcert.com.tr/httpdocs/wp-content/themes/porto/inc/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 398

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/asbcert.com.tr/httpdocs/wp-content/themes/porto/inc/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 416

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/asbcert.com.tr/httpdocs/wp-content/themes/porto/inc/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 420

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/asbcert.com.tr/httpdocs/wp-content/themes/porto/inc/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 447

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/asbcert.com.tr/httpdocs/wp-content/themes/porto/inc/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 459

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/asbcert.com.tr/httpdocs/wp-content/themes/porto/inc/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 478
ASB Kalite Belgelendirme

Etkin bir Kalite Yönetim Sistemi için ASB Belgelendirme

Akreditasyon

ASB Uluslararası Belgelendirme Hizmetleri; ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi, ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Belgelendirmesi, ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgelendirmesi ve ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgelendirmesi konularında TÜRKAK Akreditasyon Kurumu ve ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi, ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Belgelendirmesi, ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgelendirmesi konularında JAS-ANZ Akreditasyon Kurumu tarafınca akredite edilmiştir.

TÜRKAK Akreditasyon belgemiz ve kapsamı için lütfen Tıklayınız..

JAS-ANZ Akreditasyon belgemiz ve kapsamı için lütfen Tıklayınız..

Hizmetlerimiz

”Türkak tarafından geçiş duyurusu yapılmış olan ISO/IEC 27006:2015/Amd.1:2020 standardı revizyon geçişi firmamızın 2021 yılı denetimi ile birlikte gerçekleştirilecek olup mevcut BGYS faaliyetlerinde yer alan personellerin (tetkik ekibi, karar alıcı ve planlamadan sorumlu personel) bu revizyona uygunluk sağlaması 31 Mart 2022 tarihine kadar gerçekleştirilecektir.

Geçiş faaliyetleri kapsamında tüm ilgili personelin atama kriterlerine uygunluğunun tekrar gözden geçirilmesi için Planlama Sorumlusu tarafından sizlere ilgili kayıt ve uygulama bilgileri sizlere iletilecektir. ”

Günümüzde işletmelerin kurumsallaşmasının en önemli göstergelerinden birisi olarak iyi bir kalite yönetim sistemine sahip olmak gösterilmektedir. İşletmelerin pek çoğu kurumsallaşma için harekete geçmekte , bu yolda vakit ve finans ayırarak ciddi bir emek vermektedir. Bütün işletmelerin kendine göre plan, program ve stratejilere sahip olduğu bilinmektedir. Kurum / kuruluşların her birinin işleyen bir yapılarının olduğu ancak bu yapının çokta sistematik olmadığı görülmektedir.

Ancak daha yüksek niteliklere sahip bir kalite yönetim sistemi kurmak ISO 9001:2015 kalite yönetim sistemini kurup uygulamaktan sürekliliğini sağlamaktan geçmektedir denilmesi son derece uygundur.

Devamı

ISO 14001 çevre yönetim sistemi: Küresel pazarda var olabilmek için artık insana, çevreye verilen, değer ve saygıda önemli bir ölçüt olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ancak daha yüksek niteliklere sahip bir kalite yönetim sistemi kurmak ISO 9001:2015 kalite yönetim sistemini kurup uygulamaktan sürekliliğini sağlamaktan geçmektedir denilmesi son derece uygundur.

Devamı

ISO 22000 Gıda güvenliği yönetim sistemi; ISO 22000:2018 bütün dünyada güvenli gıda tedarik edilmesini sağlamak amacıyla düzenlenmiş olan ve daha önce HACCP adıyla anılan

Devamı

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kurumlar ve bireylerin sahip olduğu en değerli varlıkları olan bilginin; gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik nitelikleri bakımından sürekli korunması gerekmektedir.

Devamı

Rekabetin hemen hemen bütün sektörde yoğun olarak yaşandığı bu günlerde kuruluşları diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerden birisi kuşkusuz Müşteri Memnuniyetine verilen önemdir diyebiliriz.

Devamı

GMP (Good Manufacturing Practices) Yani Türkçe anlamı ile İyi Üretim Uygulamaları , Ürünün iç ve dış kaynaklardan kirlenme olasılığını önlemek veya azaltmak amacıyla, kuruluşla ilgili iç ve dış şartlara ilişkin koruyucu önlemleri içerir.

Devamı

Referanslarımızdan Bazıları

ISO Nedir?

ISO, her sektördeki firmaların ihtiyaç duyduğu belgedir. Belge sayesinde firmanın kurumsallaşma yolunda attığı adımlar, daha etkili bir hale gelir. ISO sayesinde kurumsallaşmış, müşteri ilişkilerini güçlendirmiş, attığı her adımın kurumsallaşma yolunda olmasını sağlamış birçok firma bulunmaktadır. ISO sayesinde şirketler, kendi müşterilerini daha iyi anlamakta ve sektördeki rakiplerinden bir adım öne geçmektedirler. Her şirket ve her sektör için belge bulunmaktadır. Bu belgelerin alınması, şirketin kalitesini üst düzeye ulaştırmakta ve uluslar arası anlamda bir değer kazandığının göstergesidir. Şirketin yönetiminden, üretimine kadar gelişmesini sağlayan belgeler; her şirketin alınması gereken belgeler olduğunu da dile getirmekte herhangi bir sakınca yoktur. Bu yüzden şirketlerin, mutlaka kendi sektörüne uygun olan belgeleri alması gerekir.

Sektöre uygun belgeyi alabilmek için iyi bir belgelendirme kuruluşuyla anlaşmak gerekir. Belgelendirme kuruluşu, firmanın tüm eksiklerini kapatmalı ve ISO belgesini alabilmesi için gereken yardımları etmelidir. Bu yüzden seçilecek olan kuruluşun rolü oldukça önemli ve şirketin de gelişmesi açısından fazlasıyla değerlidir.

ISO 9001

ISO 9001, ürün ve hizmet bakımından firmaların uluslararası kabul görmüş standartlara sahip olduğunu gösteren bir sertifikadır. Bu sertifikanın alınması için firmalar belirli şartları taşımaktadır. ISO tarafından belir bu şartlar 5 yılda bir gözden geçirilerek yenilenebilmektedir. En son 2015 yılında şartlar üzerinde revizyon yapılmıştır ve sertifikanın alınması için bu şartların sağlanması istenmiştir. Firmaların bu sertifikayı alması içinde belirli bir prosedürü izlemesi gerekir.

ISO 9001 Nasıl Alınır?

Öncelikle yapılması gereken ISO9001 sertifikasını almak için gerekli olan şartları nail olmaktır. Bu konuda belirlenen bazı görev tanımları, prosedürler, planlar ve organizasyon şemaları gibi bir dizi bilgi vardır. Bu bilgiler ışığında firma kendi bünyesinde yeterliliği sağlamak için çalışmalar başlatmalıdır. Firma şartları sağlamak için yapılması gerekenleri kendi başına yapabileceği gibi görevlendirdiği personelini eğitime gönderebilir veya bu konuda profesyonel hizmet alabilir.

Gerekli şartlara sahip olmak için yapılacak hazırlıklar firmanın personel sayısı, şube sayısı, ürünlerinin ve hizmetlerinin çeşitliliğine göre belirli bir süre almaktadır. Firmanın bu şartlara uygun hale gelmesi sonrasında da belirli bir süre bu şekilde çalışması istenmektedir. Bu süre ise en az 2 aydır. 2 aylık sürenin dolması sonrasında ise firmamız olan ASB’ye başvuru formu ile müracaat edilmesi gerekmektedir. ASB olarak başvuru esnasında istediğimiz evraklar arasında ise vergi levhası, oda kayıt belgesi, imza sirküleri ve eğer varsa sektörde faaliyet göstermesi için yasal izinler bulunmalıdır.

Başvurular sonrasında ise firma denetimleri başlamaktadır. Yapılan denetimlerin olumlu olarak sonuçlanması ASB tarafından firma belgelendirilmektedir. Denetimler ise sadece bu süre zarfı ile sınırlandırılmamaktadır. Firmanın sağlamış olduğu bu standartları ne kadar devam ettirdiği konusunda denetimler devam etmektedir. Sonraki denetimler ise 1.yılın sonunda ve 2.yılın sonunda yapılmaktadır. Yapılan denetimlerde herhangi bir sorunun görülmemesi firmanın belgesinin devam etmesine olanak sağlayacaktır.

Yürütülen bu süreç ile firmaların ISO 9001 sertifikasına sahip olması ve bu sertifikanın devamlılığının sağlanması için gerekli olan denetimler gerçekleşmektedir. ISO9001 sertifikasına sahip olmak firmalar için oldukça avantajlıdır. Uluslararası kabul görmüş olan standartlara sahip olan firmalar hem daha etkili bir üretim ve hizmet vermekte hem  de özellikle uluslararası piyasada daha kolay rekabet edebilmektedir.

ASB Belgelendirme olarak gerçekleştirdiğimiz titiz çalışmalar ile firmaların almak istediği ISO9001 sertifikası ile ilgili bütün denetlemeleri ve danışmanlık hizmetlerini sizlere sunmaktayız. Bizimle iletişime geçerek sizlerde bu sertifikayı alabilir ve firmanızın daha da değerli bir yapıya sahip olmasının önünü açabilirsiniz.

ISO 14001

ISO 14001 çevre yönetim standartları üretim yapan firmaların doğanın kaynaklarını bilinçli bir şekilde kullanarak üretim yaptığını belgelendirmek için belirlenen standartlardır. Bu standartlar uluslararası kabul görmüş kurallardır ve geçerliliğin uluslararasıdır. Belgenin alınması doğanın kaynaklarının daha bilinçli bir şekilde kullanılmasına olanak sağladığı gibi insanlarında bu konuda fayda sağlamasına katkıda bulunmaktadır. Bir kuruluşun ISO 14001:2015 standardına sahip olması ise birçok avantajı da beraberinde sağlaması anlamına gelmektedir.

Üretim işletmelerinin ISO14001 standartlarına uyum sağlaması uluslararası belirlenen mevzuatlara uyulmasının artmasına katkıda bulunur. Üretimde çevresel performansın artmasını sağlar. Market stratejilerini güçlendirir. Bu standartlara sahip olan firmalar uluslararası piyasada gerçekleştireceği rekabette daha çok kabul görebileceği için rekabet gücünü de artırmış olur. Tüketici önünde irtibatı artacak olan firmanın daha çok müşteriye ulaşması ve sağladığı bu itibar ile pazardaki payını artırması daha etkili olur.

Çevre yönetim standartlarına uyan işletmeler maliyetlerini daha rahat kontrol edebilmektedir. Böylelikle üretim maliyetlerini düşüren işletme verimliliğini de artırabilmektedir. Standartlarda sel, yangın ve deprem gibi afetlere karşı da gerekli hazırlıkların önceden yapılması sağlandığı gibi bu tür kazalarda işletmenin minimum zarar görmesine ön ayak olunmaktadır.

Üretim her zaman bir atığın doğmasına neden olur. Bu atıklar ise doğana en çok zarar veren etkenler arasındadır. ISO14001 standartlarına dahil olan firmalar ise atık yönetimini en iyi şekilde yöneterek kirliliğin kaynaktan başlayarak engellenmesini sağlar. Yönetimin etkili bir şekilde gerçekleşmesi girdi kontrollerini de artıracağı için tasarrufların en iyi şekilde gerçekleşmesi sağlanır.

Bazı üretimlerin yapılması için çeşitli kurumlardan üretim belgelerinin alınması gerekir. ISO 14001 sertifikası bu belgelerin daha kolay alınmasını sağlar. Aynı zamanda bu sertifika uluslararası kabul gören bir sertifika olduğu için bu durum global pazarda da geçerlidir. Diğer bir yandan ise işletmenin bölge bir sertifikaya sahip olması işletmenin hem kendi ülkesinde hem de yurtdışında prestijinin artmasına büyük katkıda bulunmaktadır. Belgelendirme süreçlerinde işletme personellerine de gerekli olan bir dizi eğitimler verilir. Bu eğitimler sayesinde personellerinde bu konuda bilinçlenmesi sağlanır. Çevreye zarar vermeden çalışan işletmelerde çalışan personellerde bu durumdan motive olarak daha iş odaklı çalışabilir.

ISO 14001 sertifikası sayesinde çevreye olan zararlar minimuma indiği gibi işletmelerin hem personelleri hem de müşterileri bu durumdan olumlu olarak etkilenmektedir. İşletmenin çevreye olan bu duyarlılığı ayrıca karlılığını olumlu etkileyeceği gibi maliyetlerini de kontrol altına alıp daha da düşürme olanağını işletmeye verecektir. Bu nedenle sertifikanın alınması oldukça fayda sağlamaktadır.

ISO 27001

İşletmelerin bilgi depolamaları sonucu oluşan verilerin güvenliği oldukça önemlidir. Bu bilgilerin zarar görmesi hiçbir şekilde telafi edilemeyecek sonuçlar doğurabilmektedir. Yaşanılabilecek bu tip durumların önüne geçmek ve işletmenin daha güvenli bir bilgi veri sistemine sahip olması için ISO 27001 sertifikası alınabilmektedir. Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi olarak sunulan bu sertifikanın sahip olduğu standartlara işletmenin ulaşması bilgi güvenliğinin sağlanmasına büyük katkıda bulunduğu gibi işletmeye birçok değerde katmaktadır. Bu nedenle sertifikaya sahip olanlar sadece güvenliklerini değil karlılıklarını artırabilecek birçok unsura sahip olabilecekler.

ISO 27001 sertifikası ile sahip olunacak standartlar sayesinde işletme öncelikle sahip olduğu bilgileri belirli bir düzen içerisinde olması nedeni ile işletme için önemli olan bu bilgileri düzenli olarak görür ve daha kolay analiz eder. Bilgi günümüzde en değerli olgudur. Sertifika sayesinde elde edilen bilgi güvenliği hem işletme için bir avantaj sağlandığı gibi hem de tedarikçiler ve müşterilerin bu konuda daha güvenli olması sağlanmaktadır. İşletmeler tedarikçi ve müşterileri ile bir etkileşim içerisine girdiklerinde bir takım bilgileri de edinmek zorundadır. Bu bilgilerin kayıtlı kalması da vergi kanunlarına göre belirli süreler boyunca gereklidir. İşletmelerin bu bilgileri ISO27001 standartlarına uygun olarak saklaması ise her iki tarafında işletmeye olan güvenini artırmaktadır.

Sertifika ayrıca işletmelere çok güçlü bir prestij kazandırmaktadır. Bilindiği gibi ISO belgelerin uluslararası geçerliliğe sahip belgelerdir. Belge sahibi olan işletmeler belirli standartlara uygun olarak faaliyetlerini yürüttükleri için daha güvenli bir iş çıkardıkları gibi güvende sağlamaktadır. Böylelikle bu standartlara sahip olmayan rakipleri karşısında daha kolay rekabet edebilmektedir. ISO27001 aynı zamanda bilgiye karşı gerçekleştirilebilecek bir saldırıya karşıda gerekli olan önlemlerin önceden alınmasına olanak sağlar. Böylelikle gelecekte karşılaşılabilecek risklere karşı şimdiden önlemlerin alınması büyük bir fayda sağlar.

Standartlara uygun bir şekilde düzenlemeleri yapan işletmeler aynı zamanda birçok alanda işletme performansını çok iyi bir şekilde analiz edebilecekleri için karlılık düzeylerinin kolay bir şekilde artırılması içinde bir güce sahip olur. Bilgi akışının daha doğru ve akıcı bir şekilde ilerlemesi ile işletmenin bütün alanlarının bu olumlu gelişmeden etkilenerek çalışmalarının daha verimli olmasına olanak sağlar.

ISO27001 standartlarına uyarak bilgi güvenliği konusunda uluslararası standartlara uyum sağlamak isteyen işletmeler sertifikayı almak için gerekli başvuruları yapmalıdır. Ayrıca standartların getirdiği düzenlemelerin işletme içerisinde profesyonel kişiler tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Gerekli incelemeler sonrasında ise işletme ISO sertifikasını alarak standartların avantajlarından yaralanabilir.

ISO 22000

Gıda üretimi yapan işletmelerin belirli bir standarda uygun olarak üretim yapması ve kalitesini artırması için ISO 22000 sertifikası alması işletmenin hem kendi iç yönetim sisteminin güçlenmesine hem de rekabet piyasasında güçlenmesine olanak sağlamaktadır. Günümüzde artık maliyetlerini daha iyi yöneten ve son tüketiciye daha kaliteli ürün sunan işletmeler varlığını daha rahat koruyabilmektedir. Bu nedenle işletmeler bu standartlara sahip olmak istemektedir. ISO 22000 sertifikasını almak isteyen işletmeler ise bir dizi çalışma gerçekleştirmesi gerekir.

ISO 22000 sertifikası almak isteyen işletmeler öncelikle belgelendirme kuruluşları ile iletişime geçmelidir. Bu konuda yetkili olan belgelendirme kuruluşları ile yapılacak olan görüşmeler ile ilk adım atılmaktadır. Gerekli evraklar sunulduktan sonra işletme kendi sistemini ISO 22000 standartlarına göre şekillendirmelidir. Bu konuda yapılması gereken bir dizi düzenleme vardır. Bu düzenlemeler işletmenin kendi işleyişini etkilediği gibi tedarikçilere kadar birçok alanı etkilemektedir. Yapılacak olan düzenlemelerin doğru yapılması büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle sertifikanın gerektirdiklerini iyi bilen kişilerden destek alınması gerekir.

Standartlara işletmenin sahip olması için işletme çalışanlarından görevlendirilen personeller gerekli eğitimlere alınabilmektedir. Bu eğitimler ile personeller işletmenin neleri yapması gerektiğini belirtebilir. Diğer taraftan daha hızlı bir şekilde ISO 22000 sertifikasına entegre olmak isteyen işletmeler ise bu konuda uzman olan kişilerden danışmanlık hizmeti alabilirler. Yapılacak olan bu çalışmalar sonrasında işletme bütün standartlara uyumu sağladığını düşündüğünde tekrar incelemelerin sağlanması için gerekli başvuruları yapması gerekir.

Belgelendirme kuruluşları işletmelerin bu başvurularına karşılık olarak gerekli incelemeleri başlatmaktadır. Bu incelemelerde işletmenin birçok çalışması incelenmekte ve ISO 22000 standartlarına uyumun sağlanıp sağlanmadığı analiz edilmektedir. Yapılan incelemelerde elde edilen bilgilerde eğer standartlara uygun olmayan veya eksik olan bölümler tespit edilirse bu unsurların düzenlenmesi için işletmeye belirli süreler verilir. İşletmelerin eksiklerini gidermesi sonrasında belgelendirme kuruluşu tam olarak onay verdiğinde işletme artık sertifika almaya hak kazanır. İşletme belirli süreler içerisinde tekrar incelemeye tabi tutulur. İncelemelerin sürekli olarak gerçekleştirilmesinin ana sebebi ise belirli bir standarda sahip olan işletmenin bu standartları sürdürüp sürdürmediğinin kontrollerini gerçekleştirmektir.

ISO 22000 sertifikası gıda üretimi yapan işletmelerin en iyi şekilde üretim yapmaları için gerekli olan standartları içermektedir. İşletmelerin bu standarda sahip olması için üretimin bütün aşamalarını ISO 22000 standartlarına uygun hale getirmesi gerekir. Bu standarda sahip olan işletmeler ise birçok avantaja sahip olarak karlılıklarını artırdıkları gibi insan sağlığını tehdit etmeyen ürünler üretmiş olmaktadır.

ISO 31000 Nedir?

Risk yönetimi sistemi, şirketlerin karşılaşabileceği riskleri ortaya çıkarmakta ve bu risklerle savaşabilmeyi amaçlamaktadır. ISO 31000 belgesine sahip olan şirketlerin, müşterilerine ve çalışanlarına güven vermesi mümkün hale gelir. Hem ekonomik, hem itibar, hem de manevi açıdan oluşabilecek risklerin önceden önlemlerinin alınması fazlasıyla önemli bir husustur. Kurumsal olan her şirketin ve firmanın, bu konuda kendilerini geliştirmeleri aynı zamanda gerekli aksiyonları almaları gerekmektedir. Aksiyon alınmadığı taktirde şirketlerin ve firmaların, yüksek düzeyde zarar edebilme ihtimali ön plana çıkar. Belge yaptırımlarına uyan şirketlerin bu konuda yüksek düzeyde verim elde etmesi mümkün hale gelmektedir. Şirketler bu konuda yüksek düzeyde verim elde etmekte ve aynı zamanda çok sayıda başarıya imza atmaktadır.

Riskler hem ekonomik, hem de manevi açıdan zarar verebilecek bir konuma kadar gelebilir. ISO 31000 belgesi sahibi olan şirketler ve firmalar bu tarz problemlerden kolay bir şekilde kurtulabilmenin keyfini yaşamaktadır. Belgelendirme kuruluşu olarak tarafımızdan alınacak destekler ve bilgiler, kolay bir şekilde belgenin alınmasına yol açabilecek kadar etkilidir.

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi Nasıl Alınır?

Çevre yönetim sistemi belgesi alabilmek için çevreye duyarlı olacak şekilde prensipleri ve ilkeleri benimsemek gerekir. Prensiplerin ve ilkelerin benimsendiği esnada, kişilerin elde edeceği verim de üst düzeye ulaşır. Belgelerin yaptırımları, 3 – 4 ay veya 1 – 2 sene benimsenmelidir. Bunların benimsenmesi, şirketin geleceğe yönelik attığı her adımı kurumsal bir duruma getirir. ISO 14001 çevre yönetim sistemi belgesi sayesinde şirketlerin elde edeceği verim üst düzeye ulaşacaktır. Belge yönetimden, üretime ve aynı zamanda hizmete kadar yaptırımlar sunar. Yaptırımlara uyan şirketlerin belgeyi almaya hak kazanması, söz konusu olacaktır. Şirketlerin elde edeceği verimin bu şekilde üst düzeye ulaşması, belgenin alınması gerektiğini gösteren durumlar arasında yer almaktadır.

Şirketlerin ve firmaların kurumsallaşma gibi bir amacı varsa, uluslar arası değer kazanma gibi bir ihtiyaçları bulunuyorsa çevre yönetim sistemi belgesi almalıdır. ISO 14001 çevre yönetim sistemi belgesi alan şirketlerin, kendi sektöründe bir adım öne çıkması görülebilecek durumlar arasında yer almaktadır.

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi Ne İşe Yarar?

Belgenin alınması halinde şirketin uluslar arası değer kazanması, müşteri ilişkilerinin güçlenmesi, ticari ilişkilerin olumlu etkilenmesi, şirket ürünlerinin ve şirketin daha fazla talep görmesi belgenin alınmasıyla mümkün hale gelir. ISO 14001 çevre yönetim sistemi belgesi sayesinde şirketlerin elde edeceği verimin üst düzeye ulaşması ve aynı zamanda bu avantajlardan faydalanarak kendi sektörlerinde başarılı adım atmaları, mümkün olabilecek durumlar arasında yer alıyor. Şirketler benimsediği ilkeler ve politikalar ile kendi müşterilerinin etkilenmesini sağlar aynı zamanda müşteri potansiyelinin yükselmesi söz konusu olur. Bu sayede firmaların ve şirketlerin istediği avantaja sahip olması, kendini geliştirmesi, daha fazla müşteri kazanması görülebilecek ve mümkün olabilecek durumlar arasında yer alır.

ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Standardının Faydaları Nelerdir?

Müşterilere verilen hizmetin, sunulan ürünün, iletişimin kaliteli hale gelmesi ve firmanın güvenilir bir profile sahip olması ISO 10002 belgesinin yaptırımlarıyla mümkün hale gelmektedir. Müşteri memnuniyetini sağlayan firmalar, kendilerini sektörde kanıtlamak için bu belgeyi alması gerekir. Sektörde hizmet verdiğinden bu yana tüm müşterilerinin memnuniyetini sağlamış bir firma olarak anılmak isteniliyorsa, bu belgenin alınması gerekir. Belge alınmadığı taktirde müşteri memnuniyetinin sağlandığını ispatlamak veya duyurmak biraz zor olacaktır. Belge, şirketin memnuniyeti oluşturduğunu belgelemekte ve kanıtlamaktadır. Bu yüzden belgenin alınması gerekir. Belgeye sahip olan şirketler ve firmalar, diğer müşterilerinin aklındaki soru işaretlerini engelleyecektir. Bu sayede yeni müşterilerin aklında herhangi bir güven problemi veya kuşku bulunmayacaktır.

Belgeyi alan şirketlerin üst düzey kaliteye sahip olması, mümkün olduğundan dolayı yoğun talep gören bir belge haline gelmesi de mümkündür. ISO 10002 belgelendirme kuruluşu olarak, firmaların hangi adımları izlemesi gerektiğine yardımcı olmaktayız. Bu sayede şirketlerin kolay bir şekilde belgeyi alıp, müşteri potansiyelini olumlu etkilemesi söz konusu haline gelir.

ISO 10002 Belgesi Neden Alınmalı?

Belgenin alınması, şirketin müşteri potansiyelini olumlu etkileyecektir. Aynı zamanda şirketin kendi sektöründe öncü bir konuma ulaşması, söz konusu olacaktır. Tüm bunların yanı sıra ISO 10002 belgesi alan şirketler, daha fazla talep görecek ve müşteri memnuniyetini sağladığına dair bir belgeye sahip olarak bu durumu kanıtlayacaktır. Bu sayede şirketlerin yüksek düzeyde verim elde etmesi mümkün hale gelir. Şirketler belgeyi aldığı taktirde, kendi ürünlerinin üzerine veya şirketlerini tanıttığı yerlerde bu belgeyi aldığında dair tanıtım yapabilir. Reklamlarda belgenin kullanılması veya gösterilmesi, müşterilerin oluşmasını sağlayan durumlar arasındadır. Bu yüzden her sektörde, her alanda bulunan firmalar belgeyi almak için harekete geçmekte ve belgeyi alma yolunda gereken ne varsa yapmaktadır.

ISO 9001 Nedir, Nasıl Alınır?

Şirketlerin yönetimini disiplinli bir hale getirmek, çalışanların rahatlığını sağlamak, iş yönetiminin daha iyi bir hale getirilmesiyle şirketin değerini arttırmak ve yönetimin iyileştirilmesiyle daha iyi işler çıkarmak 9001 belgesiyle mümkün hale gelir. ISO 9001 sayesinde şirketler kendi yönetimlerini daha iyi bir hale getirmekte ve attıkları her adım, kurumsallaşma yolunda olacaktır. Kalite yönetim sistemi sayesinde hem çalışanların, hem de yöneticilerin daha iyi bir politika izlemesi söz konusu olur. Sistematik bir yönetimin oluşması, kurumsallaşma adı altında adımların atılması belgenin yaptırımlarıyla mümkün hale gelir. Bu yüzden yapılan işlerden maksimum düzeyde verim almak, söz konusu olacak durumlar arasında yer alacaktır.

ISO belgelerini alan şirketlerin fazlasıyla avantaja sahip olması, her zaman iş dünyasında gündeme geliyor. Şirketin ISO 9001 belgesini almasıyla kalitesini arttırması, mümkün hale gelebilecek durumlar arasındadır. Şirketin disiplinli bir yönetime sahip olması, yapılan işlerin daha kaliteli hale gelmesi 9001 belgesi ile mümkün hale gelir. Bu sayede şirketlerin yüksek düzeyde verim elde etmesi söz konusu olur.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sisteminin Faydaları Nelerdir?

Kalite yönetim sistemi belgesine sahip olan firmalar, kurumsal bir firma olarak anılabilir ve kendi kaliteli yönetimi sayesinde iş kalitesini üst düzeye ulaştırmaktadırlar. Müşteri memnuniyetini sağlamak, iş kapasitesini arttırmak, referansları genişletmek ve çalışanlardan, işlerden daha iyi bir verim elde etmek ISO 9001 belgesi sayesinde mümkün hale gelmektedir. Belgeyi alan şirketlerin daha kurumsal bir görünüme sahip olması, uluslar arası değer kazanması mümkün hale gelen durumlar arasında yer almaktadır. Şirketlerin kalite yönetim sistemi belgesine sahip olması aynı zamanda kendi çalışanlarının ve yöneticilerinin sorumluluk sahibi olmasını sağlayarak, şirketin gün geçtikçe büyümesine yol açan faktörler arasında yer alan etkili bir durumdur.

ISO 9001 Belgelendirme Kuruluşları

ISO belgelendirme kuruluşları arasında yer alan ASB Kalite Belgelendirme olarak, müşterilerimizin daha iyi bir yönetim sistemine sahip olmalarına yol açıyoruz. Belgelendirme süreci içerisinde müşterilerimizin hangi adımları atması gerektiği konusunda birçok konuya dikkat etmekteyiz. Bu sayede şirketlerin belgeyi alması için herhangi bir aksaklık yaşanmıyor. ISO 9001 belgelendirme kuruluşları arasında öncü bir kuruluş olarak, müşterilerimizin hangi adımları nasıl atması gerektiği konusunda da destek olmaktayız. Fazlasıyla destek olmamız, müşterilerimizin belgeyi alma yolunda attığı her adımı kolaylaştıracaktır. Bizleri tercih ettiğiniz taktirde elde edeceğiniz verim üst düzeye ulaşacak ve daha kaliteli bir yönetim sistemine kısa süre içerisinde sahip olarak, belgeyi de almaya hak kazanacaksınız.

ISO 20000 Nedir?

Teknoloji sektöründe yer alan firmaların ve şirketlerin, hangi prosedürlerle hizmet vermesi gerektiğini en iyi hale getiren belgelendirmeye ISO 20000 denilmektedir. Belge sayesinde benimsenen prosedürler, ilkeler, prensipler firmanın daha iyi bir hizmet vermesini sağlamaktadır. Firmanın kaliteli hizmet düzeyi oluştuğundan dolayı müşteri potansiyelinin olumlu etkilenmesi mümkün hale gelir. Şirketlerin bu konuda atacağı her adım, kendilerinin daha iyi bir konuma ulaşmalarını, kendi sektörlerinde ve alanlarında öncü bir konuma sahip olmalarını sağlayacaktır. Bilgi teknolojileri sektöründe ve alanında özellikle hizmet veren şirketler aynı zamanda firmalar, belgenin yaptırımlarına uyduğu taktirde çok sayıda avantaj elde edecektir. Elde edilen avantajlar sayesinde müşteri potansiyeli olumlu etkilenecek, şirket müşteriler tarafından daha fazla talep görecektir.

Başvuru Formu