TS ISO 13027 Nedir ?

TS 13027 Gıda Üretim Yerleri Hijyen ve Sanitasyon TS 13027 Standartı Gıda Üretim Yerlerinde Hijyen ve Sanitasyon için genel kuralların düzenlenmesi amaçlı oluşturulmuş olan bir standartdır.

Tüketiciye zarar vermemek amacıyla güvenli bir gıda üretmek için; gerekli olan temel çevre ve üretim koşullarını ortaya koyar.

Bunun sonucunda ürün güvenliğini tehdit edebilecek temel bazı önlemler baştan sağlanır ve gıdada oluşacak tehlikelerin önüne geçilmiş olur.

Bu standartın genel şartlari şu şekildedir :

Gıda imal yerinin yapısı ile ilgili kurallar,
Sosyal tesisler ile ilgili kurallar (büro, yemekhane, bulaşıkhane, duş, tuvalet, yatakhane, revir, soyunmagiyinme yeri vb. sosyal tesisler, Gıda işleme alanları),
Yakıt depoları ve sistemleri ile ilgili kurallar,
Aydinlatma ve ısıtma sistemi ile ilgili kurallar,
İşletmenin çevresi ile ilgili kurallar,
Depolama yerleri ile ilgili kurallar,
Çalışanlar ile ilgili kurallar,
Temizlik, dezenfeksiyon ve sterilizasyon ile ilgili kurallar,
Kritik kontrol noktaları ile ilgili kurallar.
Gıdaların üretimi ile ilgili kurallar,
Depolama ve sevk kuralları,
Yukarıdaki konulara dikkat edilerek Gıda üretim alanı planlanır ve sürekliliği sağlandığı takdirde güvenli gıda üretiminin sağlam temellere oturmuş olacaktır.

Başvuru Formu