Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği

Türk Gıda Kodeksi Yönetmelikleri

* Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği
* Gıda Işınlama Yönetmeliği

Türk Gıda Kodeksi Tebliğleri

* Alkollü İçkilerde Hacmen Alkol Miktarının Etikette Bildirilmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No :2003/6)
* Alkolsüz İçecekler Tebliği (Tebliğ No : 98/24)(Eski)
* Alkolsüz İçecekler Tebliği (Tebliğ No : 2007/26)(Yeni)
* Aromatize Şarap, Aromatize Şarap Bazlı İçki ve Aromatize Şarap Kokteyli Tebliğ (Tebliğ No :2006/28)
* Baharat Tebliği (Tebliğ No :2000/16)
* Bal Tebliği (Tebliğ No :2005/49)
* Bebek ve Küçük Çocuk Ek Besinleri Tebliği (Tebliğ No :2001/20) (Eski)
* Bebek Ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları Tebliği (Tebliğ No :2007/50) (Yeni)
* Bebek Formülleri Tebliği (Tebliğ No :2008/52) (Yeni)
* Bebek Mamaları-Bebek Formülleri Tebliği (Tebliğ No :98/20) (Eski)
* Belirli Gıda Maddelerinde Nitrat Seviyesinin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma, Numune Hazırlama ve Analiz Metodu Kriterleri Tebliği (Tebliğ No: 2008-63)
* Bira Tebliği (Tebliğ No : 2006/33)
* Bitki Adı İle Anılan Yemeklik Yağlar Tebliği (Tebliğ No : 2001/29)
* Buğday Unu Tebliği (Tebliğ No :99/01)
* Çeltik Tebliği (Tebliğ No :2002/11)
* Çiğ Kanatlı Eti ve Hazırlanmış Kanatlı Eti Karışımları Tebliği (Tebliğ No :2006/29)
* Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği Tebliğ No :2006/31)
* Çiğ Süt ve Isıl İşlem Görmüş İçme Sütleri Tebliği (Tebliğ No :2000/6)
* Çikolata ve Çikolata Ürünleri Tebliği(Tebliğ No :2003/23)
* Devam Formülleri Tebliği (Tebliğ No :2008/53) (Yeni)
* Devam Mamaları-Devam Formülleri Tebliği (Tebliğ No :2000/30) (Eski)
* Distile Alkollü İçkiler Tebliği(Tebliğ No :2005/11)
* Dondurma Tebliği (Tebliğ No:2004/45)
* Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği (Tebliği No : 2002/13)
* Enerji İçecekleri Tebliği (Tebliğ No :2006/47)
* Et Ürünleri Tebliği (Tebliğ No :2000/4)
* Fermente Sütler Tebliği (Tebliğ No : 2001/21)(Eski)
* Fermente Sütler Tebliği (Tebliğ No : 2009/25)(Yeni)
* Gıda Katkı Maddelerinin Saflık Kriterleri Analiz Yöntemleri Metodları Tebliği (Tebliğ No : 2001/46)
* Gıdalarda Kullanılan Tatlandırıcıların Saflık Kriterleri Tebliği(Tebliğ No :2001/40)
* Gıdalarda Kullanılan Tatlandırıcılar Tebliği (Tebliğ No :2002/56)(Eski)
* Gıda Maddelerinde Kullanılan Tatlandırıcılar Tebliği (Tebliğ No :2006/45)(Yeni)
* Gıda Maddelerinde Belirli Bulaşanların Maksimum Seviyelerinin Belirlenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No :2002/63)(Eski)
* Gıda Maddelerindeki Bulaşanların Maksimum Limitleri Hakkında Tebliğ (Tebliğ No :2008/26)
* Gıda Maddelerinde Belirli Bulaşanların Seviyelerinin Resmi Kontrolleri İçin Numune Alma ve Analiz Metodları Tebliği (Tebliğ No :2002/25) (Eski)
* Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliği (Tebliğ No :2002/58)
* Gıda Maddelerinin ve Gıda Bileşenlerinin Üretiminde Kullanılan Ekstraksiyon Çözücüleri Tebliği (Tebliğ No :2002/9)
* Gıda Maddelerinde Mikotoksinlerin Seviyesinin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma, Numune Hazırlama ve Analiz Metodu Kriterleri Tebliği (2007/21)
* Gıda Maddelerinde Pestisit Kalıntılarının Resmi Kontrolü İçin Numune Alma Metotları Tebliği (Tebliğ No : 2006/51)
* Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Plastik Madde ve Malzemelerin Bileşenlerinin Migrasyon Testi İçin Temel Kurallar Tebliği (Tebliğ No :2005/34)
* Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Epoksi Türevi Madde ve Malzemeler Tebliği (Tebliğ No: 2005/32)
* Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Plastik Madde ve Malzemeler Tebliği (Tebliğ No : 2005/31)
* Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Plastik Madde ve Malzemelerin Bileşenlerinin Migrasyon Testinde Kullanılan Gıda Benzerleri Listesi Tebliği (Tebliğ No: 2005/33)
* Gıda Maddeleri İle Temasta Bulanan Rejenere Selüloz Filmlerden Yapılmış Madde ve Malzemeler Tebliği (Tebliğ No : (Tebliğ No :2001/39)
* Gıda Maddeleri İle Temas Eden Madde ve Malzemelerde Bulunacak Sembolün Belirlenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No :2002/8)
* Gıda Maddeleri İle Temasta Bulunan Seramik Malzemeler Tebliği (Tebliğ No :2001/38)
* Gıda Maddeleri İle Temas Eden ve Vinil Klorür Monomer İçeren Madde ve Malzemeler Hakkında Tebliğ(Tebliğ No :2002/5)
* Gıda Maddelerinde Kullanılan Renklendiricilerin Saflık Kriterleri Tebliği (Tebliğ No:2002/27)
* Gıda Maddelerinde Kullanılan Renklendiriciler Tebliği (Tebliğ No :2002/55)
* Gıda Maddelerinde Kurşun Kadmiyum Cıva ve 3-Monokloropropan-1,2-diol Seviyesinin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma, Numune Hazırlama ve Analiz Metodu Kriterleri Tebliği (Tebliğ No:2005/35)(Eski)
* Gıda Maddelerinde Kurşun Kadmiyum Cıva ve 3-Monokloropropan-1,2-diol Seviyesinin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma, Numune Hazırlama ve Analiz Metodu Kriterleri Tebliği (Tebliğ No:2008/11)
* Gıda Maddelerinde Okratoksin A Seviyesinin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma Metodları Tebliği (Tebliğ No : 2004/47)(Eski)
* Gıda Maddelerinin Parti Numaralarına Ait İşaretlerin veya Sembollerin Belirlenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No :2002/6)
* Gıda Maddeleri İle Temasta Bulunan Madde ve Malzemeler Tebliği (Tebliğ No :2002/32)
* Gıdalarda Maksimum Bitki Koruma Ürünleri Kalıntı Limitleri Tebliği (Tebliğ No : 2004/42)(EsKi)
* Gıda Maddelerinde Bulunmasına İzin Verilen Pestisitlerin Maksimum Kalıntı Limitleri Tebliği (Tebliğ No : 2008/41)(Yeni)
* Glutensiz Gıdalar Tebliği (Tebliğ No : 2003/33)
* Hindiba Ekstraktı Tebliği (Tebliğ No: 2008/56)
* Hayvansal Kökenli Gıdalarda Veteriner İlaçları Maksimum Kalıntı Limitleri Tebliği (Tebliğ No : 2002/30)
* Hızlı Dondurulmuş ve Dondurulmuş Gıda Maddelerinin Depolanması, Muhafazası ve Taşınması Esnasındaki Sıcaklıkların İzlenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No :2002/7)
* Hızlı Dondurulmuş Gıda Maddeleri Tebliği (Tebliğ No :2004/46)
* Hızlı Dondurulmuş Gıdaların Sıcaklık Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metodları Tebliği (Tebliğ No : 2001/45)
* İnsan Tüketimine Sunulan Şekerlerin Analiz Yöntemleri Tebliği (Tebliğ No : 2002/26)
* İrmik Tebliği (Tebliğ No : 2002/21)
* Kahve ve Kahve Ekstraktları Tebliği (Tebliğ No : 2006/52)
* Kakao ve Kakao Ürünleri Tebliği(Tebliğ No : 2000/10)
* Kilo Verme Amaçlı Enerjisi Kısıtlanmış Gıdalar (Tebliğ No :2001/41)
* Koyulaştırılmış Süt ve Süttozunun Analiz Metodları Tebliği (Tebliğ No : 2002/16)
* Koyulaştırılmış Sütlerden ve Süttozundan Numune Alma Metodu Tebliği (Tebliğ No : 2002/15)
* Koyulaştırılmış Süt ve Süttozu Tebliği (Tebliğ No :2005/18)
* Krema ve Kaymak Tebliği (Tebliğ No : 2003/34)
* Lokum Tebliği (Tebliğ No :2004/24)
* Madde ve Malzemelerden Gıda Maddelerine Geçen Vinil Klorür Miktarı Analiz Metodu Tebliği (Tebliğ No : 2002/23)
* Madde ve Malzemelerdeki Vinil Klorür Monomer Miktarı Analiz Metodu Tebliği (Tebliğ no: 2002/22)
* Makarna Tebliği (Tebliğ no: 2002/20)
* Mekanik Olarak Ayrılmış Kanatlı Eti Tebliği (Tebliğ No : 2007/34)
* Mekanik Olarak Ayrılmış Kırmızı Et Tebliği (Tebliğ No : 2007/35)
* Mercimek Tebliği (Tebliğ No : 2003/25)
* Meyve Suyu ve Benzeri Ürünler Tebliği (Tebliğ No : 1998/9) (Eski)
* Meyve Suyu ve Benzeri Ürünler Tebliği (Tebliğ No : 2006/56) (Yeni)
* Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği (Tebliğ No : 2001/19)(Eski)
* Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği (Tebliğ No : 2009/6)(Yeni)
* Özel Beslenme Amaçlı Gıdalara Eklenebilecek Bileşenler Tebliği (Tebliğ no: 2006/37)
* Özel Beslenme Amaçlı Gıdalar Tebliği (Tebliğ no: 2002/34)
* Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Tebliği (Tebliğ No :2001/42)
* Pirinç Tebliği (Tebliğ No :2001/10)
* Reçel, Jöle, Marmelat ve Tatlandırılmış Kestane Püresi Tebliği (Tebliğ No :2002/10)(Eski)
* Reçel, Jöle, Marmelat ve Tatlandırılmış Kestane Püresi Tebliği (Tebliğ No :2006/55)(Yeni)
* Renklendiriciler ve Tatlandırıcılar Dışındaki Gıda Katkı Maddelerinin Saflık Kriterleri Tebliği (Tebliğ No:2002/28)
* Renklendiriciler ve Tatlandırıcılar dışındaki Gıda Katkı Maddeleri Tebliği (Tebliğ No :2003/44)(Eski)
* Renklendiriciler ve Tatlandırıcılar dışındaki Gıda Katkı Maddeleri Tebliği (Tebliğ No :2008/22)
* Sakız Tebliği (Tebliğ No :99/2)
* Siyah Çay Tebliği (Tebliğ No :96/10)(Eski)
* Siyah Çay Tebliği (Tebliğ No :2008/42)(Yeni)
* Sofralık Zeytin Tebliği (Tebliğ No :2008/24 )
* Sofra ve Gıda Sanayii Tuz Tebliği (Tebliğ No : 2004/44) (Eski)
* Sürülebilir Yağlar/Margarin ve Yoğun Yağlar Tebliği (Tebliğ No. 2008/21)
* Şarap Tebliği (Tebliğ No. 2008/67)
* Tuz Tebliği (Tebliğ No : 2007/53) (Yeni)
* Sporcu Gıdaları Tebliği (Tebliğ No :2003/42)
* Şeker Tebliği(Tebliğ No : 99/10) (Eski)
* Şeker Tebliği(Tebliğ No : 2006/40) (Yeni)
* Tahin Helvası Tebliği (Tebliğ No : 2008/6)(Yeni)
* Tahin Helvası Tebliği (Tebliğ No : 2004/23)(Eski)
* Tahin Tebliği (Tebliğ No :2004/22)
* Tereyağı, Diğer Süt Yağı Esaslı Sürülebilir Ürünler ve Sadeyağ Tebliği (Tebliğ No :2005/19)
* Turunçgil Meyvelerinde Yüzeyde Kullanılan Koruyucu Maddeler ve Bu Koruyucuların Kalitatif ve Kantitatif Analiz Metodları Tebliği (Tebliğ no: 2002/19)
* Üzüm Pekmezi Tebliği (Tebliğ No :2007/27)
* Zeytinyağı ve Yemeklik Prina Yağı Hakkında Tebliğ (Tebliğ No :98/7)(Eski)
* Yenilebilir Buzlu Ürünler Tebliği (Tebliğ No :2005/43)
* Yenilebilir Kazein ve Kazeinat Tebliği (Tebliğ No :2001/22)
* Yenilebilir Kazein ve Kazeinatların Analiz Metodları Tebliği (Tebliğ no: 2002/18)
* Yenilebilir Kazein ve Kazeinatlardan numune Alma Metodu Tebliği (Tebliğ no : 2002/17)
* Yumurta ve Yumurta Ürünleri Tebliği (Tebliğ no: 2000/11) (Eski)
* Yumurta ve Yumurta Ürünleri Tebliği (Tebliğ no: 2007/54) (Yeni)
* Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği (Tebliğ no: 2007/36) (Yeni)

Başvuru Formu