1. Tüm gıda zincirine uygulanabilir ,
2. Kritik bilgilerin üst yönetime sunulması yoluyla kolay karar verebilme ,
3. Haccp iso 22000 gıda güvenliği yönetim sistemi iso 22000 gıda hijyeni Tüketicilerin gıda güvenliği ile ilgili taleplerinin tamamının karşılanabilir olması .
4. Uluslararası düzeyde tanınan bir sistem olması nedeniyle ihracatta kolaylıklar sağlaması,
5. Ürün geri toplama riskinin minimize edilmesi,
6. Çalışanların iş veriminin ve memnuniyetinin artışı,
7. Çalışanların hijyen ve gıda güvenliği konusunda bilinç düzeylerinin artması,
8. Proses kontrolün dokümanlarla kanıtlanmasına olanak sağlanması,
9. Yükümlülüklerini bilen ciddi ve profesyonel bir organizasyon kültürünün oluşturulması,
10. Gıda zehirlenmeleri ve ölüm risklerinin minimize edilmesinin sağlanması,
11. Kanunlara uyumluluğun sağlanması ,
12. Resmi denetimlerde karşılaşılan sorunların asgari düzeye inmesi
13. Gıda israfının (gıda bozulmaları, vb.) ve bu israftan kaynaklanan maliyetlerin en aza indirilmesi,
14. Çalışma ortamında iyileşme,
15. Müşteri güveninin ve memnuniyetinin sağlanması.
16. Pazarlamada rakiplerin önüne geçilmesi,
17. Ürün kayıplarının en aza inmesi
18. Ürün güvenlik problemlerinin önlemesi,
19. Hata yapılarak kazanılan tecrübeye güvenmekten ziyade potansiyel tehlikeleri önceden haber
veriyor olmasının sağlanması,
20. Gıda işletmelerine güvenli gıda üretmek için kanuni zorlukları karşılamada güvenirlik sağlaması,
21. Etkin kontrol ,geliştirmeye sistematik olarak yaklaşma,
22. Gıda zincirinin her aşamasında kullanılabilme,
23. ISO 9001 gibi kalite yönetim sistemlerinin tanımlayıcısı olma,
24. Geleneksel muayene ve kontrol sistemlerinden daha etkili olması,
25. FAO / WHO tarafından onay görmüş güvenilir bir yönetim sistemi modelidir.