23 Şubat 1947 yılında kurulmuş olan ISO (Uluslararası Standart Organizasyonu) 138 ülkenin ulusal standart hazırlama kuruluşlarını bünyesinde toplayan sivil bir federasyondur.
Call Center (Çağrı Merkezi), kurum ve kuruluşların temasta oldukları kişi veya kurumlarla olan iletişimlerini yürüttükleri, yazılım, donanım, insan kaynakları ve iş akışlarından oluşan etkileşim merkezlerdir.
Basınçlı kaplar işçi sağlığı ve güvenliği ile ilgili uygulamalarda dikkat edilmesi gereken en önemli ekipmanların başında geldiği bilinmektedir.
2005 yılında yayınlanan Yükseköğretim Kurumlarında Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Yönetmeliği kapsamında oluşturulan Yükseköğretim kurumları içinde akademik değerlendirme ve kalite geliştirme çalışmalarından sorumlu bir kuruldur.
Avrupa Birliğine ülkemizin tam üyelik başvurusu üzerine, Avrupa Birliği Müktesebatına Uyum Programı oluşturulmuş, bu program çerçevesinde bir dizi uyum yasalarının çıkartılması ve uygulamalarının gerçekleştirilmesi için belli bir programın hazırlanarak takip edilmesi süreci startı verilmiştir.
ISO International Organization for Standardization’un kısaltmasıdır ; uluslararası standardizasyon örgütünün oluşturduğu Kalite yönetimi başta olmak üzere standartları simgeleyecek şekilde standart numarasından önce kullanılır.
Günümüzde global ticaretin yaygınlaşması ve benzer kuruluşların artması rekabet şartlarının daha da sertleşmesine sebep olmuştur. Bu durum, kuruluşların en önemli varlık sebebi olan müşteri kavramını daha da önemli kılmıştır.
N ISO 15838 Standardı Müşteri İletişim Merkezi Yönetim Sistemi, Firmanın içerisinde, firmanın müşterilerine verdiği hizmetler için geçerli olan müşteri iletişim
İzmit’deki sektör temsilcileri: Catering’ de etkili denetim şart
KOCAELİ – Kocaeli’nde catering sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri, kalitesiz ürünü ucuza satan şirketlerin yarattığı haksız rekabet ortamından şikayetçi.
Ürünlerin bazılarında görmekte olduğunuz CE İşareti üzerine konulduğu mamülün, insan hayvan ve çevre sağlığı için güvenli olduğunu ifade eden bir simge olup Avrupa Birliğinin Malların Serbest Dolaşımı konusunda ortaya koyduğu Yeni Yaklaşım Direktifleri içinde yerini almıştır.
Temiz bir çevrede yaşamak bütün insanların en doğal hakkıdır. Ancak sanayi devrimi ile artarak devam eden sanayileşme ile insanoğlu olarak dünyamızı kirletmeye başladık ve bütün hızla da buna devam ediyoruz gibi bir yorum pek de haksız sayılamayacaktır.
EN (Europeane Norm), Avrupa Standartlarının kısaltmasıdır.
FEDEK, farklı disiplinlerdeki Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri (Bundan sonra FEF olarak anılacaktır) öğretim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye’de FEF öğretiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunacaktır.
Gıda güvenliği, insan sağlığı için öncelikli konuların başında gelir. Bu nedenle gıda katkı maddelerinin sağlık üzerindeki etkileri sıklıkla haber konusu olmaktadır.
Gözlem potansiyel bir iyileştirme alanı ya da uygunsuzluğa dair objektif delilin bulunamadığı fakat adres gösterildiğinde sistemde potansiyel bir iyileştirmenin sağlanabileceği alan.
Gürültünün sürekli bulunduğu ortamda çalışma kişide yorgunluk, zihinsel etkinliklerde yavaşlama, iş veriminin düşmesi, konsantrasyon bozukluğu, hareketlerin engellenmesi gibi bir çok olumsuz etki bıraktığı bilinmektedir.
Güvenlik insanoğlunun vazgeçilmez ihtiyaçlarından biridir.Kişi ve kuruluşların can – mal güvenliği tarih boyunca çeşitli metotlarla sağlanmıştır.
Dünyada ve Türkiye’de sağlık hizmetinde kalite her geçen gün daha fazla önem kazanmaktadır,İnsan hakları evrensel beyannamesi ve dünya sağlık örgütü (WHO) tarafından en temel unsurları ortaya konan sağlık sektöründe kaliteye yönelik standartlarda çıtanın yükselmesi bütün insanlık için son derece önemlidir.
ISO International Organization for Standardization’un kısaltmasıdır ; uluslararası standardizasyon örgütünün oluşturduğu Kalite yönetimi başta olmak üzere standartları simgeleyecek şekilde standart numarasından önce kullanılır.
Türkler, Anadolu toprakları üzerinde hükümet kurduklarında, her alanda bugün dahi önemli sayılacak uygarlık örnekleri vermişlerdir. Standard konusu da bunlar arasındadır.
ISO 15838 Standardı Müşteri İletişim Merkezi Yönetim Sistemi, Firmanın içerisinde, firmanın müşterilerine verdiği hizmetler için geçerli olan müşteri iletişim merkezi için verilen hizmet ile ilgili çağrı, şikâyet, memnuniyetsizlik vb için kapsamlı bir metot sunar.
ISO 16001 Enerji yönetimi standartı maliyetlerinizi ve seragazı emisyonlarınızı düşürme esaslı, etkili bir enerji yönetimi için sistemleri ve prosedürleri belirleyerek sistemi kurmanıza yardımcı olan uluslararası bir yönetim sistem standartıdır.
ISO/TS 16949, mevcut Amerikan (QS-9000), Alman (VDA6.1), Fransız (EAQF) ve İtalyan (AVSQ) otomotiv kalite sistem standartlarını global otomotiv endüstrisi kapsamında, müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için çok çeşitli belgelendirmeye olan ihtiyacı ortadan kaldırma amacı ile düzene sokan bir ISO teknik şartnamesidir.
TS EN ISO/IEC 17025 -Deney ve Kalibrasyon laboratuarlarının
Yeterliliği İçin Genel Şartlar standartı kalibrasyon, analiz ve test hizmeti vb verecek laboratuarların akreditasyonunda baz alınan uluslararası bir akreditasyon standartıdır.
Kırmızı Et Sektöründe Gıda Güvenliğini ele alacak olursak , hayvanın yediği yemden, kesimhane çıkışına kadar olan tüm aşamaları kontrol etmemiz gerekir.
Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) standardı, tüm kuruluş türlerini (örneğin, ticari kuruluşlar, kamu kurumları, kar amaçlı olmayan kuruluşlar) kapsar.
ISO 9001 uluslararası standardizasyon örgütünün yayımlamış olduğu bir yönetim sistemi standartıdır. Bu standart bütün dünyadaki akredite Belgelendirme kuruluşları tarafından hem üretim hemde hizmet sektöründe uygulanabilen bir modeldir.
Yakın dönemlerde çok sık karşılaşılan yeni dünya düzeni, küreselleşme, dünyaya açılma, yeniden yapılanma gibi kavramlar özellikle sanayi sonrası bilgi toplumlarını ifade etmede sık olarak karşımıza çıkmaktadır.
Müşteri açısından Belgelendirme Fiyatları, temelde dört faktöre bağlıdır.
Türkiye’de ve dünyada sağlık hizmetinde kalite her geçen gün daha fazla önem kazanmaktadır,İnsan hakları evrensel beyannamesi ve dünya sağlık örgütü (WHO) tarafından en temel unsurları ortaya konan sağlık sektöründe kaliteye yönelik standartlarda çıtanın yükselmesi bütün insanlık için son derece önemlidir.
ISO 9001 Belgesi, etkin Kalite yönetim sistemini tanımlayan bir standarttır. Kuruluş bu standardın şartlarını sağladığında ISO 9001 belgesini alabilir.
ISO 15189 Numaralı Tıbbi Laboratuarların Kalite ve Yeterlilik için Spesifik Gereklilikleri ISO 17025 ve ISO 9001:2008 Standartlarının Tıbbi Laboratuarlar için düzenlenmesinden meydana gelmiştir.
iso 14065 Nedir : iso 14065 Sera Gazı Doğrulama ve Onaylama Yapan kuruluşların Uluslar arası akreditasyonu için gerekli şartları açıklayan standardıdır.
Tıbbî cihaz sağlama ve tutarlı olarak müşteri ihtiyaçlarını ve tıbbî cihaz ile ilgili hizmetlere uygulanabilir yasal şartlarını karşılama kabiliyetini kanıtlaması gereken bir kuruluş için kalite yönetim sistemi şartlarını kapsayan bir standarttır.
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan mevzuat kapsamında işletmelerin faaliyetleri sonucunda işçi sağlığı ve iş güvenliği açısından ortaya çıkan riskli durumlar değerlendirilmekte ve düzenlenmektedir.
Ülkemizde ve dünyada iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili son derece ciddi düzenlemeler getirilmektedir. OHSAS 18001 ile de kuruluşların bu konulardaki düzenlemeleri ve takipleri sistematik olarak nasıl düzenleyip takip edecekleri formalize edilmektedir.
ASB INTERNATIONAL CERTIFICATION SERVICES CO.LTD. Aims at being one of the most prestigious organizations of the sector in our country, making no compromise on our corporate culture and ethical principles, particularly exact compliance with the international accreditation rules.
Sanayi ve teknoloji başta olmak üzere baş döndürücü bir hızla yaşanan gelişmeler ülkeleri ve şirketleri kıyasıya bir rekabete ve yeni gelişmelerin yaşandığı ekonomik bir yarışa itmiş durumdadır.
1980’lerden itibaren Türkiye’nin dışa açılması ve bu bağlamda ithalatını giderek libere etmesi ile 1995 yılında AT Gümrük Birliği çerçevesinde, AT ülkelerinden yapılan ithalatta gümrük vergi, resim ve harçlarının sıfırlanıp, üçüncü ülkelerden yapılacak ithalatta AT Ortak Gümrük Tarifesine uyma zorunluluğunun gelmesi ve benzeri nedenlerle, her geçen gün Türkiye ye ithali yapılan madde, mamul ve mahsüllerin sayı, tür ve nitelikleri artmaktadır.
Günümüzde, üretimi yapılan gıda maddelerinin tarladan sofraya kadar izlediği yolda, değişik kademelerde gözlemlenerek tarafsız ve bağımsız kuruluşlar tarafından belgelendirilmesi önem kazanmıştır.
Japonca’da Kai: Değişim, Zen : İyi, daha iyi anlamına gelen ifadelerdir. Bu iki sözcüğün birleşmesi ile oluşan Kaizen “herkesi kapsayan sürekli iyileştirme” anlamına gelen bir kavramı izah eder.
Fabrika ve işletmelerde, İş Sağlığı ve İş Güvenliği yönünden, Kaldırma ve İletme Makinelerinin ve Basınçlı kapların emniyet ekipmanları ile birlikte güvenli bir biçimde kullanılması için, bu makine, ekipman ve kapların periyodik olarak muayene edilmesi gerekliliği aynı zamanda yasal bir zorunluluktur.
Kalite belgeleri kavramı denilince bir ürün veya hizmetin istenen vasıf / vasıflarda olduğunun onayı gibi bir tanım yapılabilir.Ancak bu noktada önemli bir ayrımdan da bahsetmekte fayda var.
Kalite belgesi genel bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır.İlk akla gelen ise genellikle ürünün kalitesidir.Bu noktada bir ürünün kalitesine yönelik olarak belirlenmiş olan uluslararası veya bazı durumlarda yerel bir standart / kritere bağlı olarak gerekli şartların ürün tarafından sağlandığının belgelenmesi şeklinde izah edilebilir.
Türkiye’de ve dünyada sağlık hizmetinde kalite her geçen gün daha fazla önem kazanmaktadır,İnsan hakları evrensel beyannamesi ve dünya sağlık örgütü (WHO) tarafından en temel unsurları ortaya konan sağlık sektöründe kaliteye yönelik standartlarda çıtanın yükselmesi bütün insanlık için son derece önemlidir.
Kamu hizmeti, devlet veya diğer kamu tüzel kişileri tarafından ya da bunların gözetim ve denetimleri altında genel ve kolektif ihtiyaçları karşılamak ve tatmin etmek, kamu yararını sağlamak için yürütülen ve kamuya sunulmuş devamlı ve muntazam faaliyetler şeklinde tanımlanabilir.
Kişisel maruziyet ölçümü işletmelerde görev alan personelin maruz kaldığı ve işçi sağlığına zararı olabilecek ( gürültü , titreşim vb ) parametrelerin ölçümü anlamında kullanılan bir teknik terimdir.
Ulaşım ve İletişim araçlarının son yüzyılda baş döndürücü bir hızla gelişmesi, ülkeler ve toplumlar arasındaki mesafelerin kısalmasına ve ortadan kalkmasına sebep olmuştur.
Standardın bir majör şartının Kalite Yönetim Sistemi içerisinde gösterilmemiş olması veya etkili olarak uygulanamaması.
Standartın bir majör şartının bir kısmının Kalite Yönetim Sistemi içerisinde gösterilmemiş olması veya Kalite Yönetim Sistemi içerisinde tanımlanmış bir kısmında uygulanamaması.
Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye’de mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur.
NLP’nin açılımı, Neuro Linguistic Programming, yani sinir sistemimizi, iletişim kanallarımızı kullanarak programlamak anlamına gelen bir kelimenin kısaltmasıdır.
Öğrenci – Personel Servisi sunan firmalar için kalite vazgeçilmez unsurların başında yer almaktadır.Ancak kalitesiyle fark yaratan firmalar rakiplerinden ayrılmaktadır.
Avrupa Birliği mevzuatı, CE işareti taşıması gereken ürünlerden yüksek riskli olanların, piyasaya arzedilmeden önce konusunda uzman üçüncü bir taraf konumundaki AB Resmi Gazetesi’nde yayınlanmış kuruluşlar tarafından uygunluk değerlendirmesine tabi tutulmasını şart koşmaktadır.
Bütün dünyada sağladığı büyük ekonomik değerler nedeniyle bacasız sanayi olarak da adlandırılan Turizm Ülkemiz kalkınmasında çok eskiden beri büyük önem verilmiş ancak hiçbir zaman beklenilen gelir düzeyine ulaşamadığı düşünülen sektörlerden birisi olarak karşımızda durmaktadır.
Sosyal Sorumluluk Standardı 8000, son yıllarda adından sıkca söz edilmeye başlananan bir yönetim sistemi standartıdır.
Dünya, üzerine düşen güneş ışınlarından çok, dünyadan yansıyan güneş ışınlarıyla ısınır. Bu yansıyan ışınlar başta karbondioksit, metan ve su buharı olmak üzere atmosferde bulunan gazlar tarafından tutulur, böylece dünya ısınır.
Japonca’da Kai: Değişim, Zen : İyi, daha iyi anlamına gelen ifadelerdir. Bu iki sözcüğün birleşmesi ile oluşan Kaizen “herkesi kapsayan sürekli iyileştirme” anlamına gelen bir kavramı izah eder.
Standart, birşeyler yapmak için üzerinde anlaşılmış ve tekrarlanabilir yoldur.
Yüksek öğretim Kurumları Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme
Komisyonu (YÖDEK), Yükseköğretim Kurumları Akademik Değerlendirme ve
Kalite Geliştirme Yönetmeliği kapsamında, yükseköğretim kurumlarının akademikdeğerlendirme ve kalite geliştirme çalışmalarının sistematik bir şekilde yürütebilmeleri için gerekli süreçleri ve performans göstergelerini tanımlamıştır.
Ürün kalitesinin belgelenebilmesi için o kuruluşun üretim alanı , üretim ekipmanları , kalite kontrol kabiliyeti , teknik personel yeterliliği gibi konulara yönelik yapılan incelemenin ardından ürün ilgili standart veya standartlara göre testlere tabi tutulur.
Ülkemizde ve dünyada gıda sektörü kaçınılmaz olarak kalitenin en fazla talep edildiği sektörlerin başında yer almaktadır. İnsanların aldıkları gıdaların kalitesi , hijyen durumları her geçen gün daha da önem kazanmaktadır.
Kalite Uygunluk Belgesi: Türk Standardları bulunmayan konularda söz konusu ürünlerinin ilgili uluslararası standardlar, benzeri Türk Standardları, diğer ülkelerin milli standardları, teknik litaratür esas alınarak Türk Standardları Enstitüsü tarafından kabul edilen Kalite Faktör ve Değerlerine uygunluğunu…
TS 13027 Gıda Üretim Yerleri Hijyen ve Sanitasyon TS 13027 Standartı Gıda Üretim Yerlerinde Hijyen ve Sanitasyon için genel kuralların düzenlenmesi amaçlı oluşturulmuş olan bir standartdır.
Günümüzde kalite konusuna verilen önem her geçen büyük bir hızla büyüyen globalleşen ve rekabetin zorlaşması ile artarak devam eden bir durum teşkil etmektedir.
Sağlığımız, yaşadığımız ortamın temizliğinden de doğrudan etkilenir. Temizlik işlemleri bilinçli olarak yapılmadığında var olan kirlilik daha geniş yüzeylere yayılabilir. Ancak temizlik elemanları dahi, nasıl temizlik yapılması konusunda bilgi sahibi olmayabilirler.
Ülkemizin en önemli lokomotif sektörlerinden birisi hiç şüphesiz ki tekstil sektörüdür.Bu sektör aynı zamanda emek yoğun bir sektör olarak da bilinir ve önemli bir istihdam kaynağıdır.
Kişisel maruziyet ölçümü işletmelerde görev alan personelin maruz kaldığı ve işçi sağlığına zararı olabilecek ( gürültü , titreşim vb ) parametrelerin ölçümü anlamında kullanılan bir teknik terimdir.